Workshop

Kim Erkens, zangeres en initiatiefnemer van Vergeet-mij-liedje, geeft workshops over creatief contact maken. Hoe voer je gesprekken in het hier en nu zonder mensen met een anders werkend brein of psychische kwetsbaarheid op een negatieve manier te triggeren?

Kim heeft zelf veel ervaring met het inzetten van muziek als laagdrempelige manier om contact te maken met mensen met dementie. Ook gaat ze in op het inzetten van non-verbale communicatie.

Doel en inhoud
Niet iedereen communiceert op dezelfde manier. Bepaalde omgangsvormen, zoals we die in de samenleving met elkaar hebben afgesproken, zijn niet altijd vanzelfsprekend in contact met mensen met dementie of een andere psychische kwetsbaarheid.

In de workshop
– Vertelt Kim over haar ervaring met Vergeet-mij-liedje.
– Aan de hand van videofragmenten deelt ze haar werkwijze.
– Ze deelt technieken die goed werken in communicatie. Deelnemers gaan daarmee zelf aan de slag door middel van praktische opdrachten.
– Ze legt uit hoe het komt dat muziek een goede tool is in communicatie met mensen, welke muziek daarvoor het beste ‘werkt’ en hoe dat komt. En hoe je dat op een laagdrempelige manier in de praktijk kunt inzetten.

Workshops in de agenda

– 27 september, Workshop ‘Creatieve communicatie bij mensen met dementie’, Stichting Mentorschap Amsterdam (besloten).

Interesse in een workshop, gastles of presentatie van Kim? Neem contact op via vergeetmijliedje@gmail.com.